Syd-Cupen har nu nått sitt slut för detta år…sista deltävling, tillika finalen kördes idag på Eksjös nya fina bana Nifsarps Raceway. Detta var även klubbens första tävling och nu i efterhand, med facit i hand, kan man säga att de klarade uppgiften med bravur !! Det såg tyvärr inte så ljust ut under dagens morgon då det duggade tätt och därförinnan hade det regnat både under natten och ett par dagar tidigare. Detta gav resultatet lerig bana och det finns betydligt roligare saker att göra än att rengöra klibbig lera från bilar. Nu hör det till saken att det under förmiddagen, sakta men säkert, började ljusna i kanterna. Solen började titta fram så smått och strax efter lunch var banan torr och fin under en nästan klarblå himmel…nu var det enbart muntra tillrop som hördes och racing så som den ska vara !!

Dagens racecontroller var Mikael Iregren, en av Sveriges bästa. En mer aktiv och insatt racecontroller får man leta efter. Med full koll på bilarna i heaten dirigerade han runt dom på banan och sa till vem som skulle flytta sig och vem som skulle lugna ner sig. Beröm haglade även tätt till de som uppförde sig så som en god förare skall göra. Fem buggy-däck av fem möjliga till Mikael Iregren !!

Dagens final vanns av Andreas Edvinsson som även blev TQ. Andreas höll sin ledande position från första varvet och sedan ökade han bara. Han var oslagbar och det fanns ingen som kunde hota honom när han började att varva sitt motstånd. I slutet av finalen hade han en ledning på ca två varv och segern som i en liten ask.

Den totala vinnaren av hela Syd-Cupen 2011 blev Marcus Sandberg tätt följda av Simon Boklund på en andra plats och Johan Balsberg på en tredje plats. Med detta blev det Hattrick för Höörs RCK !!

Det har varit en oerhört rolig säsong för Syd-Cupen med hela sex deltävlingar, en ökning med tre tävlingar jämfört med de andra två åren som Syd-Cupen har körts. Nu laddar vi om och börjar planera inför Syd-Cupen 2012 !! Som huvudansvarig för Syd-Cupen måste jag även passa på att framföra mitt stora tack till alla inblandande klubbar med sina funktionärer och ideellt hårt arbetande medlemmar som har genomfört sina deltävlingar på ett mycket proffsigt sätt. Även ett mycket stort tack till Thomas Eriksson som fungerat som tävlingsledare på de flesta av deltävlingarna…en tävlingsledare i proffsklass.

Totallistan kommer under veckan men dagens resultat hittar ni på Let’s Race

Fler bilder kommer under morogndagen.