Det utlovades 37mm regn idag lagom till deltävling fyra av Syd-Cupen i Halmstad…det är en mängd vatten som inte går av för hackor. Det är en dos vatten man inte vill ha på ett race…speciellt inte efter att ha blivit bortskämd med väder som den senaste veckan mer liknat tropikerna än den svenska sommaren. Det blev dock inte så…det kom ett skyfall under förmiddagen som varade i 10 minuter, därefter bjöds det bara på skön värme och hög luftfuktighet. Ännu en gång har SMHI inte riktigt koll på läget och för en gångs skull var det till det bättre!!

Ett regnrace på Halmstads bana är inte som ett regnrace på en ordinär offroadbana där man får ägna åtskillig tid åt att rengöra bilen från grus och lera mellan varje heat. Nä, Halmstads bana består av 100 procent matta och trots att banan inte släppte genom allt vatten och gjorde dessutom banan oerhört hal så blev bilarna inte på något sätt skitiga, tvärtom, den blöta mattan rengjorde och polerade chassit på bilarna!!

Dagens race har fortlöpt utan större problem och det är mycket tack vare de mycket professionella funktionärerna som Halmstads RC Klubb anlitat. Thomas Eriksson delade racecontroller platsen med Mikael Green vilket de skötte exemplariskt under de förutsättningar de fick sköta sitt uppdrag på. Oscar Carlsson hade hand om varvräkningen och är tveklöst en av Sveriges säkraste varvräknare. Sist men inte minst så var Berne Pålsson tävlingsledare som med stor erfarenhet styrde skutan genom dagen.

Semifinalerna var spännande och det var fight enda in i de sista varven efter de åtråvärda finalplatserna. Patrik Fagerberg och Jessica Pålsson bjöd på högkvalificerade körning och fight med i emellanåt medvetna stora chansningar för att knipa åt sig den sista finalplatsen. Denna gången var det Jessica som gick som vinnare ur denna strid och Patrik slutade på plats sex i semifinal A. I semifinal B var det länge rätt oroligt i placeringarna med stora hopp bland platserna. Det såg bland annat länge ut som att Alex Jönsson hade sin finalplats säkrad men när det återstod ett par minuter så blev han tvungen att bryta på grund av ett felande glödstift och missade tyvärr sin plats. Det är racing, det är tight!!

I racing händer det som sagt saker hela tiden och man kan inte säga att något är klart förrän det faktiskt är klart. Så blev det idag då sammanlag fyra förare blev diskade efter att de hämtat ut sina bilar från parc fermé för tidigt vilket gjorde stora omkastningar i finalen eftersom redan utslagna förare då bumpade upp, lite lätt och lustigt!!

Nu ser vi fram emot deltävling fem som även är FINALEN för denna säsong. Finalen går den 18:e augusti i Höör på Sätofta Raceway. Anmälan till finalen är öppen och anmäler sig gör man enklast på Lets Race.

Fullständiga resultat från dagens tävling hittar ni på http://results.letsrace.se/halmstad_miniracing/20120728_023755/1-8_OR/

samt på http://swe.letsrace.se/races/2012/1-8-offroad/syd-cupen/syd-cupen-deltaevling-4/1480/