För första gången sedan Syd-Cupens start så har en deltävling körts i Furulund och det blev ett race utan regn vilket annars verkar vara ett signum för tävlingar detta år.

Furulunds banan är en mycket snabb bana och nytt för säsongen är ett gigantiskt hopp på den bortre raksträckan. I övrigt är banan som den har sett ut de senaste åren…dock ”lite” mer matta som är lagd över hela raksträckan. Dagens funktionärsinsatser var oklanderliga, varvräkningen höll ihop utan några missöden och i tornet var det Thomas Eriksson som regerade och med bästa Kristianstad dialekt delade ut både ris och ros.

Vad som är lite tråkigt med en deltävling på Fururing är att man redan vet vem som kommer att vinna, och det blev också hemmaföraren Mikael Pålsson som tog hem första platsen. Men det var faktiskt inte helt självklart. Mikael hamnade efter i starten men arbetade sig snabbt upp igen. Men det skulle ta drygt 30 varv innan Mikael kom om och intog första platsen. Inledningsvis var det Marcus Sandberg som hade ett järngrepp om första platsen och Henrik Nilsson på en andra plats. Det var sååå tight och otroligt spännande att se dessa tre toppförares fight. I mitten av finalen fick Marcus ett motorstopp i samband med en tankning men med snabb mekanikerinsats så tappade Marcus inte många sekunder på det. Desto mer tappade Henrik när hans bil blev liggande alldeles för länge utan att bli vänd. Henrik hade sedan problem att komma ifatt och la fokus på att säkra sin tredjeplats istället.

Jakten på första platsen höll på enda fram till slutet och i racing är inget över förrän bilen passerat mållinjen. Marcus hade häng på Mikael och det var inte många meter mellan bilarna. Än så fanns det en chans för Marcus att ta sig förbi, som sagt…det kan hända mycket i racing…och det gjorde det…Marcus välte när det var som tätast och det återstod bara ca 3 varv av finalen och Mikael vann med det finalen i deltävling tre.

Delar av vårt egna team minioffroad.se bestående av juniorerna Alex Jönsson och Victor Gunnarsson hade stora framgångar denna dag. Alex tog sig till final och slutade på en sjunde plats och Victor hade tyvärr problem med ett icke glödande glödstift i sin delfinal och slutade med det på en total 16:e plats.

I övrigt så fick Alex Jönsson pris som bästa D-förare, Jessica Pålsson blev bästa Junior och Patrik Asplund fick sitt efterlängtade pris som bästa +40 förare!

Personligen så var det ett katastrofalt race med en bil som bestämt sig för att prova mitt tålamod. Resultatet blev Soptunna 1 - Bil 0.