I helgen kördes fjärde deltävlingen av Sverigecupen och värd var Vetlanda RC. En rätt så ny klubb som tidigare under året bland annat arrangerat Syd-Cupen, men detta var alltså första gången de skulle hålla i en Sverigecup. Väderleken hade lovat rikligt med regn hela helgen och förarna var väldigt oroliga på fredagen hur helgen skulle sluta. Hittills har alla Sverigecuptävlingar bjudit på strålande solsken och inget regn, det skulle vara tråkigt om denna helg inte blev som tidigare. På fredagskvällen kom en regnskur som höll på en bit in på natten. På lördagsmorgonen var banan lite blöt men de torkade snabbt upp. För många förare var de första gången som de körde på banan och de hade bara gott att säga om banan. En bana där de händer mycket hela tiden, det gäller att vara med hela tiden. Banan har en rätt så lång raka som går upp i en velodrom i slutet, har många hopp och olika svårigheter. Förarna hade bara positivt att säga om banan och fort gick det med för alla förarna. Lördagen bjöd på en liten kort regnskur under lunchpausen men det vara max fem minuter, inget som märktes på banan direkt. Allting flöt på riktigt bra under kvalen och på lördagseftermiddagen så stod David Ronnefalk som TQ.

På söndagen var det lite varmare men inte någon sol direkt men inte heller något regn. Alex Jönsson 10 år från HRKC, klättrade från 32-dels final till 16-dels final, mycket bra gjort. Mathias Larsson från BMRK, lyckades inte alls få till det under lördagen och fick börja väldigt långt ner men klättrade sedan hela vägen upp till semi där det sen tyvärr inte höll. Men Mathias gjorde en strålande insatts. När startsignalen för semi-A gick var de riktigt tajt, alla förarna låg i en stor klunga och de var riktigt spännande. Något som var väldigt imponerande var att alla förarna hade en grym förardisciplin, ingen körde på varandra, ingen hoppade på varandra eller körde ihop. När tankningarna sedan kom så delades det upp lite mer. Det var några riktigt spännande minuter fram till dess. Förarna såg lite svettiga och matta ut när de kom ner från förarställningen. Dom tre sista minuterna fightades Johan Balsberg och Per Carlsson om sista platsen till finalen. Johan låg först men dom turades om att byta plats, väldigt spännande. På sista varvet och sista kurvan kommer Johan lite fel och hamnar på curbsen och kommer först över slingan. Efter finalen diskuteras det om Johan eller Per ska gå vidare. Det slutade med att Johan får 10 sekunders tidstillägg och Per Carlsson får finalplatsen. I semi-B finalen så var det Christoffer Svensson som ledde stort. I övrigt var även denna semin väldigt jämn.

Vid tre på eftermiddagen drog finalen igång, förarna var taggade och publiken var spänd på vem som skulle stå på pallen. Under 45 minuter hinner de hända mycket, speciellt på en bana med väldigt många hopp och svårigheter. Andreas Edvinsson fick ingen drömstart och var sist men gjorde en mycket bra körning och klättrade upp på till sjunde plats. David Ronnefalk gjorde en mycket bra körning och höll sin förstaplats. Tyvärr fick Christoffer Svensson bryta när de återstår ca. 15 minuter, även Rickard Hellsten fick bryta och Per Carlsson hade två motorstopp. När slutsignalen gick var det David Ronnefalk som tog hem segern, Marcus Sandberg tvåa och Henrik Nilsson trea.

När det sedan var prisutdelning hade Dallas Mathisen ett special pris till en förare som klättrat många finaler under söndagen men som även är en duktig förare. Han har vuxit som person och förare väldigt mycket under senaste året. Stort grattis till Mathias Larsson!

Måste även passa på och ge Vetlanda klubben stor applåd för ett mycket bra arrangemang. Allting funkade strålande, kiosken bjöd på godheter som t.ex grillspett och grillade grönsaker med potatissallad till lunch. En mycket trevlig klubb och riktigt fin bana! Bra jobbat Vetlanda!