Då har det hänt…de Nordiska Mästerskapen i 1:10 2WD är avklarade på banan Sätofta Raceway i Höör. Vädret kunde inte ha varit bättre…träningen under fredagen kördes under klar blå himmel medan lördagens väder var något humanare.

Allt har fungerat kanon och jag tror att förarna har uppskattat den tekniskt svåra banan som ursprungligen är byggd för 1/8 OR nitro bilar.

Jag kan även säga det att det Nordiska Mästerkapet har fantastisk liveuppdatering med både resultat och stream…något många större tävlingar totalt saknar.

Fyra nationer har gjort upp om titeln Nordisk mästare i 2WD 2013 och vinsten gick till Oskar Levin som efter en fruktansvärt spännande final och battle med Otto Ausfelt slutligen tog hem första platsen. De båda körde väldigt tight under hela finalen och det var inte mer än ett par sekunder mellan dem. När det började närma sig slutet så la sig den ledande Oskar och Otto kunde snabbt gå om och koppla ett järngrepp om första platsen. Detta varade ungefär ett halvt varv med Oskar jagandes i hälarna då Otto gjorde en liten miss i en nergång på ett hopp med resultatet att Oskar snabbt kunde smita förbi. Den nyvunna och återtagna förstaplaceringen höll sedan Oskar till slutet, detta med Otto mycket tätt bakom, jagandes och frustande.

STORT GRATTIS till dig Oskar !!

Trots Oskars och Ottos framfarter och uppvisningen av hur man kör 2WD…så imponerades nog de flesta mest av sjuåriga Malin Karlsen från Norge som vann sin första final D runda. MYCKET imponerande körning. Nu väntar vi på att se vad hon kan göra med en 4WD bil !!

Vi ses imorgon..då med 4WD.

Följ tävlingen på Http://live.nordics2013.com