Första dagen av EM-B är avklarad och dagen har gått i träningens tecken, från morgon till kväll. Imorgon börjar allvaret och jag gissar på att det nu ikväll mekas en hel del i både hotellrum och husbilar för att få till den perfekta set-upen inför morgondagens kval. Det är ju lite det som träningen går ut på…att få möjlighet att testa olika inställningar och material och därefter utvärdera resultaten och få till den vinnande set-upen.

För våra svenskar har det gått riktigt bra. Marcus Sandberg körandes Mugen från Höörs RCK blev TQ och slutade på en första plats efter dagens träning. På plats 20 hittar vi sedan nästa svensk, tillika ytterligare en skåning, nämligen Kennie Ekenstierna från Höörs RCK med sin Serpent.

Därefter ser placeringarna för våra svenska kämpar ut så här:

26 Mikael Johansson 56 Conny Andersson 89 Fredrick Cederberg 92 Johan Balsberg 104 Daniel Björkqvist 106 David Hassel 108 Tord Karlsson 109 Björn Oscarsson

Vi följer morgondagens kval med spänning och hoppas att liveuppdateringen fungerar nere från Frankrike. Får även hoppas att banan håller ihop…enligt rykten ska den vara i rätt dåligt skick och det befaras att den kommer att bli riktigt hålig. Med andra ord…riktigt offroadig !!