EM-B går detta år i Schweiz i staden Oberbüren som ligger strax utanför St. Gallen. Tävlingen pågår mellan den 8:e och 10:e juni. Från Skandinavien är det Sverige som står för det största engagemanget med åtta deltagare. Från Norge kommer det en stackars förare och både Danmark och Finland lyser med sin frånvaro sorgligt nog.

Tyvärr har det nu i efterhand inkommit några avhopp i den svenska truppen vilket ställer till det lite för de resterande förare som kommer medverka nu i helgen, med start på fredag. Avhoppen orsakar tomma bilvändarplatser och det faller på den svenska truppen att ordna ersättare.

Förra årets EM-B gick i Lyon i Frankrike och vanns även av en fransman, nämligen Jonathan Bacro. Bästa svensk blev då Marcus Sandberg som tog en tredje plats. Av de som medverkade förra året och som även ska medverka detta år är Mikael Johansson som förra året kom på plats 23, Kennie Ekenstierna slutade på plats 26, Johan Balsberg kom på plats 90, David Hassel kom strax efter Johan på plats 92 och Tord Karlsson kom på plats 107. Vi får se vad ytterligare ett års träning kan ge dem för placering denna gången!

Tittar vi tillbaka i tiden så har EM-B körts sedan 2004 och förra gången EM-B gick i Schweiz var 2009 och då vann David Ronnefalk.

myrcm.ch finns tidsschema och träningsheaten upplagda och förhoppningsvis kommer vi även att kunna följa tävlingen därifrån.

Lycka till önskar vi våra svenska hopp!