Denna lördag har gått i elens tecken på Furulunds RCK’s inhomhusbana i Hoby strax utanför Kävlinge. En inomhusanläggning som vuxit sig både stor och stark och har stor potential för framtiden. Fyra olika klasser har avverkats idag…1:10 2WD och 1:10 4WD samt 1:10 Short Course och 1:8 OR EL. Personligen så är det här med EL en ny värld som öppnats upp…en mycket spännande sådan. Kombinera EL med en inomhusanläggning så får vi en värld utan regn, lera och irriterande getingar…tre tunga argument för EL och inomhuskörning. Nu är det som så att nitro är alltid nitro och har man väl gett sig in i träsket så är man fast…det är något speciellt med nitrolukt och getingjakt och att rengöra bilen efter ett regn heat hör liksom till !!

Att köra EL under vinterhalvåret är för oss nitroåkare ingen dum idé alls. EL är betydligt snabbare än nitro och ger en grymt bra träning med ökad speed som resultat…något som kommer väl till pass när det sen är dags för nitro säsongen igen. En klass som vuxit sig stor är 1:10 Short Course vilket visade sig med sammanlagt 14 startande. Klassen är perfekt som ett insteg till den radiostyrda världen. Det är lite folkrace stuk på det…bilens konstruktion och kaross ger utrymme för lite “ruffigare” körning med lite mer kontakt-körning där toleransnivåerna snäppts upp ett par hack. Många väljer dock att fortsätta sin innesäsong med att elkonventera sin 1:8 buggy vilket är ett bra sätt att förlänga utesäsongen på. Jag kan dock tycka att 1:10 passar sig bättre på banan i Hoby än vad 1:8 gör.

1:10 2WD och 4WD är två sjukt snabba klasser. Det är här tempot och precisionen ligger….det är här man slår banrekord. Kennie Ekenstierna som var den som tog hem segern i både 2WD och 4WD är även den som innehar banrekordet med en bästa varvtid på 11,8s. Kennie vann för övrigt alla tre finalerna i 2WD och två finaler av tre i 4WD…sista finalen i 4WD bröt han på grund av bärarms haveri…lägg där till TQ i båda klasserna samt pris för bästa junior.

I 1:10 Short Course tog Jessica Pålsson hem segern i vilket hon gjorde utan några större problem. Tre finaler och tre vinster = Hattrick för Jessica. Stabil och jämn körning med ett imponerande lugn.

I 1:8 OR EL var det inte helt oväntat hemmaföraren Mikael Pålsson som tog hem segern i…även han med ett Hattrick genom att vinna samtliga tre finaler.