EOS Tomelilla Onslunda fredag

Vi var ner en runda i Tomelilla, eller rättare sagt Onslunda som ligger strax utanför Tomelilla, och besökte TMK Raceway där det denna helg körs Euro Offroad Series. Det rådde full aktivitet och det skruvades, laddades och mekades runt alla bord som var uppställda. Fredagen är till för träning och det är nu som förarna har möjlighet att fixa med de sista inställningarna, få till det sista på sin set-up samt för att lära känna banan vilken är ny för många. Det är mycket imponerande att stå och titta på proffsförarna när dom bemästrar banan och lägger sig på varvtider som andra tränat sig blodiga för att uppnå, trots att det är första gången de kör på banan. Respekt !!

Ni hittar varvtider och resultat på http://www.myrcm.ch/main?pLa=sv&hId[1]=evt&dId[E]=4969

Duratraxx nya “fängslande” däck

En ny spännande serie med däck från Duratrax…undrar om de anställt någon nymuckad till att utveckla deras däck, med tanke på namnen !!

En liten intressant detalj är fälgens nav som är utvecklad för att bättre låsa fast hjulmuttern.

Euro Offroad Series nu i helgen

Till helgen smäller det i Skåne…närmare bestämt i Tomelilla. Då är det nämligen dags för starten och premiären av Euro Offroad Series. Det kommer att köras 1:10 electric offroad i en av Sveriges finaste inomhusbana, TMK Raceway. Tävlingen körs under tre dagar och underlaget är lera vilket gör inomhusbanan i Tomelilla unik.

Evenemanget kommer att gästas av förare från hela världen och det är inte vilka förare som helst. Till exempel kommer före detta världsmästaren Ryan Cavalieri, Europamästaren Lee Martin, vinnare av Reedy Racet Dustin Evans plus många fler. Utöver dessa celebra besökare ska vi inte glömma våra egna svenska hopp Mikael Johansson, Robert Gustafsson, Viktor Wilck, Henrik Nilsson, David Ronnefalk med många flera.

Här hittar du hela anmälningslistan

Senaste nytt från tävlingen hittar du här på minioffroad.se

Skriv in din setup online

Nedan har ni en länk till ett nytt online setupblad för Kyosho MP9 TK12 WC. Du kan välja mellan att spara den, sända den vidare eller skriva ut den. Setupblad för övriga Kyosho bilar kommer inom kort.

Euro Offroad Series nu i helgen

Till helgen smäller det i Skåne…närmare bestämt i Tomelilla. Då är det nämligen dags för starten och premiären av Euro Offroad Series. Det kommer att köras 1:10 electric offroad i en av Sveriges finaste inomhusbana, TMK Raceway. Tävlingen körs under tre dagar och underlaget är lera vilket gör inomhusbanan i Tomelilla unik. Evenemanget kommer att gästas av förare från hela världen och det är inte vilka förare som helst. Till exempel kommer före detta världsmästaren Ryan Cavalieri, Europamästaren Lee Martin, vinnare av Reedy Racet Dustin Evans plus många fler. Utöver dessa celebra besökare ska vi inte glömma våra egna svenska hopp Mikael Johansson, Robert Gustafsson, Viktor Wilck, Henrik Nilsson, David Ronnefalk med många flera.

Senaste nytt från tävlingen hittar du här på minioffroad.se

Mittsvenska Cupen 2011

Datum och banor för årets upplaga av Mittsvenska Cupen är nu färdiga. Mittsvenska Cupen som för övrigt firar 25 år i år.

Så ser det ut:

 • Halmstad 30/4
 • Eskilstuna 14/5
 • Stenungsund 11/6
 • Botkyrka 9/7
 • Mjölby 30/7
 • Borås 10/9

Vår tävlingskalender är i detta nu även uppdaterad med dessa datum.

Ny hemsida för Hobbyprodukter

HP Hobbyprodukter låter meddela att de idag lanserar sin ny hemsida och webbshop som de har jobbat med under vintern. Välkomna in och kika runt!

Under veckan kommer det att komma upp en del öppningserbjudande!

rbprerun
De nya dunkarna
Fotograf: RB Pressavdelning
Källa: RB:s hemsida

RB pre run bränsle

RB Pre Run är ett nytt framtaget bränsle som är tänkt att användas när du kör in din nya motor. Efter ca två liters inkörning med detta bränsle ska din motor vara redo för ditt ordinarie bränsle. RB Pre Run finns i 16% och 25% nitro.

sydcupen_2011

Syd-Cupen 2011 utökas ytterligare

Syd-Cupen har inga gränser denna säsong…från att varit en cup om sammanlagt tre deltävlingar, har antalet tävlingar utökats till sammanlagt sex stycken idag. Det sista tillskottet är ytterligare en deltävling i Danmark hos en klubb som heter SOS Modelbilklubben.

Tävlingsdatumen för Syd-Cupen 2011 ser nu ut så här

 • Deltävling 1 – 9 april Hilleröd Danmark
 • Deltävling 2 – 28 maj Vetlanda
 • Deltävling 3 – 11 juni Staffanstorp (1/8 OR-T)
 • Deltävling 4 – 9 juli Höör
 • Deltävling 5 – 30 juli Bjæverskov
 • Deltävling 6 – 20 augusti Eksjö FINAL