Syd-Cupen deltävling 3 öppen för anmälan

Den något knasiga deltävlig 3 i Syd-Cupen kommer att köras på asfaltsbanan i Staffanstorp den 11:e juni. Eftersom det är en trackbana kommer det inte finnas några hopp och förhoppningsvis inga hålor !! Regler som gäller för denna deltävling finns i inbjudan, på samma ställe som ni anmäler er till tävlingen…det vill säga på Let’s Race.

Lite bilder och en liten rapport från Sverigecupen 1 2011

Sverigecupen hade en hoppig premiär på Sätofta Raceway i Höör. Vädret var det inget större fel på men banan hade man kunnat önska mer av. Nu var det som det var…hålen var lika djupa, lika kantiga och lika jävliga för alla….med andra ord lika för alla. Dessutom är det offroad som körs…eller hur !! Roligt var det i vilket fall som helst att se hur man på olika sätt tog sig genom banan…och varianter på det fanns det gott om. Många låg och pressade varvtider mellan 40 upp till 43 sekunder och David Ronnefalk var den första att komma under 40 sekunder och satt med det banrekord på 38 sekunder. Detta rekord höll sig sedan hela helgen.

Hela tävlingen flöt på bra båda dagarna…men med erfarna och professionella besiktningsmän, en tävlingsledare, en racecontroler, och en varvräkningsguru i världsklass så kan inte mycket gå fel. Även kiosken och serveringen visade upp ett engagemang som sällan skådats. Som en del redan påpekat så saknades det en speaker för att göra tävlingen fulländad så där var lite minuspoäng….men i det stora hela fungerade det mycket bra.

Tyvärr…eller rättare sagt dessvärre, så blev Höörs RCK förbundsanmälda veckan innan för att inte följa regelverket gällande skydd mot väder till deltagarna. Eftersom klubben sökt deltävlingen innan denna regel röstades genom på RB konferensen så fick Höörs RCK dispens från detta. Detta resulterade i att samma anmälare ifrågasatte dispensens utformande och krävde att klubben skulle ställa upp med bord och stolar vilket ledde till att gällande dispens revs och en ny heltäckande dispens utformades. Detta är på dagisnivå, en nivå som inte tillför sporten någonting utan istället skadar den. Klubbar med godkända banor och engagerade arrangörer växer inte på träd, är det då inte bättre att hjälpa än att stjälpa, kanske att i vissa fall se mellan fingrarna på ett icke perfekt samhälle? Inte enligt alla tyvärr. Frågan är om vi kommer att se fler mästerskapstävlingar på banan i Höör efter detta? Tveksamt.

Finalen i årets första Sverigecup var av en lite tråkigare variant !! Det var inte mycket som hände i den…de tolv förare som körde ligger på en så pass hög nivå att de inte kan stava till misstag. De hål som alla andra forcerade på ett och annat sätt, passerade finalisterna lätt och smidigt bredvid. Det var 45 minuters säker körning från alla håll och det tog inte lång tid förrän David Ronnefalk hade grepp om finalen…detta trots att han var inne i depå i början av finalen för att byta ett av däcken som hade börja lossna i limningen.

Nästa deltävling av Sverigecupen går i Skövde den 21-22 maj. Anmälan sker på Let’s Race.

Uppdaterat 110510 kl 17:12: Tydligen har det inte gjorts någon formell anmälan trots att det är den information vi fått, däremot har en förfrågan i ärendet skickats in till utskottet angående avsaknandet av mekområde vilket föranledde att Höörs RCK ändå fick söka dispens för denna regel.

top12_sc1_2011

Deltävling 1 av Sverigecupen avklarad

Deltävling 1 av Sverigecupen har denna helg körts på Sätofta Raceway i Höör i sol och under en klar och blå himmel.

Vinnare blev David Ronnefalk och på andra plats kom Marcus Sandberg och på en tredje plats kom Mathias Larsson.

Hela resultatlistan finns på Let’s Race

Fler bilder och en racerapport kommer inom kort.

Sverigecupen i Höör

Första deltävlingen av Sverigecupen körs denna helg i soliga Skåne och på banan i Höör. Sätofta Raceway som banan heter har den sista veckan preppats och förberetts för fullt och en och annan extra bula har tillkommit på banan.

Let’s Race finns både en preliminär heatindelning och ett preliminärt tidsschema att hämta hem.

Ni hälsas alla välkomna av Höörs RC Klubb som önskar er en solig och rolig helg !!

Första Mittsvenskan avklarad i Halmstad

Säsongens första deltävling av Mittsvenska cupen kördes i Halmstad den 30 april.

Så här slutade det:

Mittsvenska Cupen deltävling 1 grupp 1 ( )
Pos Namn Klubb Team Bil
1 Ola Nordström MHF Skarpnäck
2 Fredrick Cederberg Botkyrka MK Team Evolution Racing
3 Lukas Jerresand MK Eskil Team Minicars
4 Mikael Larsson Stenungsunds MS
5 Fredrik Aronsson Örebro RBC Team Nanda Racing Kullagergrossisten.se
6 Marcus Sandberg Höörs RCK
7 Anton Josefsson Botkyrka MK Team DannesRC.se
8 Björn Oskarsson Vätterbygdens MRK Team DannesRC.se
9 Erik Månsson Klippan RC Team RC-Racing
10 Jonas Dalensjö Halmstad Miniracing Team Phoenix
11 Peter Vartama Väst-8
Mittsvenska Cupen deltävling 1 grupp 2 ( )
Pos Namn Klubb Team Bil
1 Max Johansson Eksjö RC
2 Michael Kronoström Botkyrka MK Team Evolution Racing
3 Calle Svensson Väst-8
4 Patrik Mattsson Stenungsunds MS
5 Johan Funck Halmstad Miniracing Team Procar/Phoenix Racing
6 Håkan Nilsson Wäxjö MS Procar/phoenix racing team
7 Jörgen Andersson Halmstad Miniracing Team Losi Sweden
8 Anders Oxonius Botkyrka MK
9 Victor Gunnarsson Höörs RCK
10 Sebastian Eriksson Halmstad Miniracing
neo11pod

Neo Race 2011

Jared Tebo blev både TQ och vann hela NEO race 2011 som gick nu i helgen.

Hela resultatlistan finns på http://theneorace.com/results/neo11/ressum.htm.

Neo Race 2011 ( )
Pos Land Namn Bil
Övriga placeringar: David Ronnefalk (17), Mikael Johansson (27), Christoffer Svensson (37), Niclas Brunsberg (42), Mathias Larsson (46), Linus Thern (49), Andreas Edvinsson (53), Henrik Nilsson (59), Marcus Sandberg (60), Kennie Ekenstierna (73), David Hassel (104), Per Carlsson (112), Mats Angseryd (128), Tommy Boström (145), Calle Svensson (147), David Lips (184), Peter Constantinou (212)
1 Flagga "us" Jared Tebo TQ Star
2 Flagga "es" Robert Batlle
3 Flagga "us" Ryan Cavalieri

World Race 2011

Igår kördes finalerna av World Race i Furulund. Buggy-finalen var minst sagt spännande. Mikael Pålsson, Marcus Sandberg och Christoffer Svensson fightades länge om vem som skulle ta segern. Tyvärr bröt Christoffer Svensson men fighten fortsatte mellan Mikael Pålsson och Marcus Sandberg. När det var cirka 10 minuter kvar drar Marcus iväg och har ungefär ett halvt varv tillgodo och det var Marcus Sandberg som tog hem segern. Mycket spännande final! Marcus körde helt otroligt bra så stort grattis till Marcus Sandberg!

Sverigecupen 2011 med start i Skåne

Sverigecupen 2011 inleds i Skåne, närmare bestämt på banan i Höör den 7-8 maj. Anmälan öppnas upp på Let’s Race, måndagen den 18 april.

Deltävlingarna i Sverigecupen är placerade så här:

 1. Höör 7-8 maj
 2. Skövde 21-22 maj
 3. Borås 4-5 juni
 4. Vetlanda 2-3 juli
 5. Skarpnäck 27-28 augusti

Info angående EM

Avgiften för deltagande i EM (gäller både EM A och EM B) höjdes i år till 1000 kr fast det stod 800 i pdf ansökan. I skrivande stund är det ett fåtal som betalat in de 200 extra. Vi vill be er andra att betala in resterande så snart som möjligt. Fakturan för EFRA licensen skickades ut i veckan och jag hoppas att alla fått den. Om inte hör av er. http://www.radiostyrdbilsport.nu/blanketter/2010/Ansokan-int-2011ver2.pdf

Det finns en plats till EM B ledig. Är någon intresserad så hör av er till mig så snart som möjligt.

/Björn

prispall

Syd-Cupen avklarad i Hillerød

Första deltävling av Syd-Cupen avklarades igår på den otroligt roliga men svårt tekniska banan i Hillerød, Danmark. Vädret som tidigare i veckan bestått av blåst i orkanstyrkor och regn från alla vädersträck…samtidigt, var under lördagen sol från en klar himmel!! Helt enkel en fantastisk dag att inleda Syd-Cupen med.

En racerapport och bilder kommer senare under kvällen 110410.

Syd-Cupen Hilleröd 2011

Några bilder från första deltävlingen av Syd-Cupen 2011 som kördes i strålande solsken på den tekniskt svåra banan i Hilleröd / Danmark.

img_0287

Syd-Cupen racerapport från Hillerød

Nu känns det som att säsongen äntligen är igång efter premiären av Syd-Cupen 2011. Lukten av metanol var efterlängtad. Kombinerat med en klarblå himmel så var succén total.

Det är tredje året i rad Syd-Cupen körs, en cup med en tävlingsform som i första hand vänder sig till nybörjare, en cup tänkt som en rolig tävling i lite mer avslappnat tempo. Detta tredje år tog Syd-Cupen ett ordentligt steg framåt och utökades till sammanlagt sex deltävlingar varav två av dem i vårt grannland Danmark och en deltävling kommer att köras på en trackbana !!

Deltävling ett som gick i lördags arrangerades av Hillerød RC Racing. De har en mycket roliga och tekniskt svår bana som kräver väldigt mycket av både bil och förare. Klubben genomförde tävlingen utan problem och en stort tack till de funktionärer som såg till att tävlingen kunde genomföras. Det enda jag hörde var lite problematiskt var det eviga tjatet om bilvändare. Nu vet jag inte vem det var som inte tog bilvänderiet på allvar, det var en blandning av både svenskar, danskar och norrmän på plats. Hur som helst så hade domaren fullt upp med att jaga ut folk på banan till att stå som bilvändare och de som inte tog sitt ansvar fick sig en uppläxning på danskt vis som hette duga !!

För många var detta årets första tävling och för vissa var det första gången bilen överhuvudtaget startades sedan förra säsongen. På sina håll var det mycket ringrostigt medan man på andra kunde se att det tränats under vintern.

Lördagens kvalomgångar och delfinaler fortlöpte utan större problem och det kom att visa sig att finalen skulle bli en spännande uppvisning i en klass för sig själv. I final hade vi fyra svenskar, Niclas Brunsberg, Marcus Sandberg, Robert Gustafsson och Anton Holm. Av dessa fyra svenskar var det Niclas Brunsberg som stod för underhållningen. Sällan har skådats en sådan otrolig vilja och envishet som han visade prov på. Med en ihärdighet som heter duga var jakten igång på hemmaföraren Peter Harder som ledde från start. Niclas körning imponerade och hans sätt att hoppa över den sista hoppkombinationen på den bortre rakan, varv efter varv, var ett rent nöje att se. Man kunde ha ritat ett kryss i leran och markerat nedslagsplatsen för Niclas bil, den var statisk.

Finalen fortlöpte och jakten fortsatte på ledarbilen. Niclas låg av någon anledning helt plötsligt två varv efter, hur nu det gick till, men jagade vidare och körde in sekund efter sekund, varv efter varv. Frågan var om det kunde ha något att göra med hoppet över staketet, förbi en stackars labrador som låg och solade sig i gräset, lyckligt ovetande om att hans sista stund i hundlivet nästan var kommen när Niclas bil susade förbi en decimeter ifrån !! Eller kunde det ha att göra med sammanlagt tre motorstopp? Det visade sig senare, efter finalen att det hela berodde på att Niclas hade kört ett varv fortare än vad varvräkningssystemet klarade av. Programmet var inställt på att ett varv minst var tvunget att ta 35 sekunder innan det räknades…Niclas körde på 34.9 sekunder och fick därför ett varv mindre räknat under finalen, därför låg han två varv efter. Detta rättades till i efterhand och Niclas slutade på en fjärdeplats.

Marcus Sandbergs säkra körning, varv efter varv gav honom en tredje plats i finalen. Robert Gustafsson körde bokstavligen stolpe ut, eller rättare sagt staket ut efter 63 varv och 43 minuter körda och slutade på en nionde plats. Anton Holm fick någon form av problem efter 20 körda varv och tappade placering på det och slutade på plats tolv.

En otroligt rolig lördag med mycket rolig racing och med detta har startskottet gått för Syd-Cupen 2011. Nästa deltävling blir i Vetlanda den 28:e maj och anmälan öppnar upp den 25:e april på Let’s Race.

Se fler bilder från tävlingen i galleriet

sydcupen_2011

Syd-Cupen deltävling 1 i Hillerød

Första deltävlingen i Syd-Cupen körs nu i helgen i Danmark på banan i Hillerød. Det är utlovat sol och värme men det tror vi på först när vi står där med sändaren i handen !! Heatindelning kommer upp på klubbens hemsida http://www.hrcr.dk inom kort.

Glöm inte att växla pengar, de vill ha dansk valuta på anmälningsavgiften.

EOS i Tomelilla/Finaldag

Idag var de sista dagen på tävlingen i Tomelilla. Det har varit en mycket trevlig helg och framför allt har väldigt många svenskar imponerat, vilket är kul. David Hassel har kört mycket bra denna helgen och kul att se Viktor Wilck i Sverige. Många svenska unga förare har visat sina talanger i helgen så som David Hassel, Kennie Ekenstierna, Mikael Johansson, Oskar Levin och självklart David Ronnefalk. Tävlingen har genomförts mycket bra och stämningen har varit på topp hela helgen. Kul att ett sådant race har körts i Sverige och framför allt nere i lilla Tomelilla. Förare som Ryan Cavalieri och Lee Martin kommer till Sverige och kör, häftigt! Även en hel del publik hittade till banan. Det har varit en kanontävling och hoppas det kommer fler sådana här race i Sverige.

Slutresultaten:

2 WD Buggy 1:10

 1. Dustin Evans
 2. Ryan Cavalieri
 3. Hupo Hönigl
 4. Oskar Levin
 5. Martin Bayer
 6. Otto Ausfelt
 7. David Ronnefalk
 8. Jörn Neumann
 9. Mikael Johansson
 10. Lee Martin

4 WD Buggy 1:10

 1. Ryan Cavalieri
 2. Dustin Evans
 3. Jörn Neumann
 4. Lee Martin
 5. David Ronnefalk
 6. Viktor Wilck
 7. Oskar Levin
 8. Marc Rheinard
 9. Otto Ausfelt
 10. Hupo Hönigl

SCT 2 WD

 1. Dustin Evans
 2. Martin Bayer
 3. David Spashett

SCT 4 WD

 1. Jörn Neumann
 2. Hupo Hönigl
 3. Ryan Cavalieri
 4. Dustin Evans
 5. Viktor Wilck
 6. Henrik Nilsson
 7. David Hassel
 8. Christoffer Nicklasson
 9. Fredrick Cederbeg
 10. Roger Olsson
Keilia
Taggar:
Fotograf: Keilia Ekenstierna
Keilia,
0
4s

Intervju med Oskar Levin

Jag fick fem minuter med Oskar Levin som verkligen har gjort bra resultat hittills i helgen och helgen är ännu inte slut. Ska bli riktigt kul och se var Oskar slutar någonstans.

Hur gammal är du? Jag är 16år gammal..

Hur länge har du kört och vilka märken kör du? Jag har kört i 5 år och jag kör Losi i 2WD 1:10 buggy och Tamaya i 4WD 1:10 buggy.

Vad har du mer kört än 1:10 buggy? Jag har kört både 1:10 turing och 1:18 buggy.

Vad tycker du är roligast med denna sporten? Jag tycker de är roligaste när de är riktigt snabb körning och tajt fighting. Då är de riktigt kul och köra!

Vad har du för mål i år? Här på EOS i Tomelilla så var de att ta sig till A-final och i övrigt så är de riksmästare.

Vad tycker du så här långt om tävlingen här i Tomelilla? Riktigt fräckt med ett sånt här race i Sverige. Och de roligaste är jag kunde matcha deras fart. Men det är kul att en del av dom snabba förarna är i Sverige för detta racet.

Vi från Minioffroad önskar Oskar Levin all lycka på EOS och i framtiden då detta bara är början från Oskar!

EOS i Tomelilla/Kvaldag

I fredags kördes ett kval och idag kördes de fyra sista. Tävlingen har funkat riktigt bra och alla är positiva till tävlingen. Imorgon börjar de som är roligt, finalerna. Finalerna är alltid spännande och mycket mer fighter. Våra svenskar har kört riktigt bra och några har imponerat mycket, speciellt Oskar Levin, men även Otto Ausfelt samt Kennie Ekenstierna.

Resultat efter kvalen:

2 WD 1:10 buggy

 1. Ryan Cavalieri
 2. Dustin Evans
 3. Lee Martin
 4. Oskar Levin
 5. Hupo Hönig
 6. David Ronnefalk
 7. Jörn Neumann
 8. Otto Ausfelt
 9. Martin Bayer
 10. Mikael Johansson

14. Johan Balsberg 15. Magnus Vässmar 16. Niclas Månsson 17. Viktor Wilck

4WD 1:10 buggy

 1. Dustin Evans
 2. Ryan Cavalieri
 3. Jörn Neumann
 4. Lee Martin
 5. Otto Ausfelt
 6. Marc Rheinard
 7. David Ronnefalk
 8. Oskar Levin
 9. Hupo Hönigl
 10. Viktor Wilck

15. Mikael Johansson 16. Robert Gustafsson 17. Michael Nilsson 18. Kennie Ekenstierna

SCT 2 WD

 1. Dustin Evans
 2. Sarah Ernst
 3. Martin Bayer
 4. David Spashett
 5. Kristofer Hansson
 6. Uwe Rheinard
 7. Maria Orrung

SCT 4 WD

 1. Jörn Neumann
 2. Ryan Cavalieri
 3. Dustin Evans
 4. Hupo Hönigl
 5. Henrik Nilsson
 6. Viktor Wilck
 7. Christoffer Nicklasson
 8. David Hassel
 9. Roger Olsson
 10. Fredrick Cederberg
EOS 2WD 1:10 buggy ( )
Pos Land Namn Bil
Övriga placeringar: Johan Balsberg (14), Magnus Vässmar (15), Niclas Månsson (16), Viktor Wilck (17)
1 Flagga "us" Ryan Cavalieri
2 Flagga "us" Dustin Evans
3 Flagga "gb" Lee Martin
4 Flagga "se" Oskar Levin
5 Flagga "at" Hupo Hönigl
6 Flagga "se" David Ronnefalk
7 Flagga "de" Jörn Neumann
8 Flagga "se" Otto Ausfelt
9 Flagga "cz" Martin Bayer
10 Flagga "se" Mikael Johansson
EOS 4WD 1:10 buggy ( )
Pos Land Namn Bil
Övriga placeringar: Mikael Johansson (15), Robert Gustafsson (16), Michael Nilsson (17), Kennie Ekenstierna (18)
1 Flagga "us" Dustin Evans
2 Flagga "us" Ryan Cavalieri
3 Flagga "de" Jörn Neumann
4 Flagga "gb" Lee Martin
5 Flagga "se" Otto Ausfelt
6 Flagga "de" Marc Rheinard
7 Flagga "se" David Ronnefalk
8 Flagga "se" Oskar Levin
9 Flagga "at" Hupo Hönigl
10 Flagga "se" Viktor Wilck
EOS SCT 2WD ( )
Pos Land Namn Bil
1 Flagga "us" Dustin Evans
2 Flagga "us" Sarah Ernst
3 Flagga "cz" Martin Bayer
4 Flagga "gb" David Spashett
5 Flagga "se" Kristofer Hansson
6 Flagga "de" Uwe Rheinard
7 Flagga "se" Maria Orrung
EOS SCT 4WD ( )
Pos Land Namn Bil
1 Flagga "de" Jörn Neumann
2 Flagga "us" Ryan Cavalieri
3 Flagga "us" Dustin Evans
4 Flagga "at" Hupo Hönigl
5 Flagga "se" Henrik Nilsson
6 Flagga "se" Viktor Wilck
7 Flagga "se" Christoffer Nicklasson
8 Flagga "se" David Hassel
9 Flagga "se" Roger Olsson
10 Flagga "se" Fredrick Cederberg
Jonas
Taggar:
Fotograf: Keilia Ekenstierna
Jonas,
0