Sooon iphone

iLap för iphone

Nu äntligen börjar det hända saker i RC-världen. Det svenska företaget Dirt Champ Design (DCD) som vi tidigare har skrivit om, har nu vidareutvecklat sitt varvräkningssystem och kommer inom kort att komma med en app för iphone, kallad iLapR. Via denna app kommer du att kunna hålla koll på dina varvtider live, direkt från förarställningen. Enligt DCD’s Facebooksida så har den nya versionen av LapR v105 även röstsupport vilket innebär att man kan få varvtiderna upplästa live i högtalarna.

rcsetup_android
rcsetup_android_2

Rc Setups på Android

Nu kan du hålla koll på dina egna setups samt dela med dig av dem till dina vänner via din Android telefon. Du delar enkelt inställningar med dina vänner via till exempel Facebook, Twitter och olika forum. Vi har inte haft nöjet att prova denna app eftersom vi är bestyckade med en annan form av smartphones… men det är jätteroligt med nytänkande… synd bara att appen enligt mig är byggd på fel plattform och dessutom har en design som suger!!

snap_v2

Nya tider….ny design…ny sida

Då är vi på gång…i veckan kommer minioffraod.se att genomgå för vår del, tidernas största förändring. Vi sparkar ut nuvarande plattform, byter ut den grund som vi började med för fem år sedan och toppar det med att byta logga och profil helt och hållet. Detta innebär stora förändringar för dig som användare också…men givetvis bara fördelar.

Med nya sidan integrerar vi med Facebook samt Disqus för kommentarer. Vi har även för avsikt att prova ett nytt forum, med nya funktioner och modernt utseende. Nuvarande sida kommer successivt att stängas ner och nya sidan kommer att öppnas upp efter hand.

Ni som väntar på racerapport och fler bilder från Syd-Cupens deltävling i Staffanstorp får vänta lite till.

EM-B i Lyon slutade med svensk pallplats

Finalen i EM-B är avklarad och det var Marcus Sandberg som försvarade de blå/gula färgerna. Tyvärr höll det inte hela vägen fram men en tredje plats i en EM-B final är i vilket fall som helst fantastiskt bra. Marcus var uppe och nosade på första platsen under ett par omgångar under finalen.

Jag har försökt att följa finalen via MyRCM och jag vet inte om man ska skratta eller gråta…det är en EM final och inget fungerar, mer än si sådär. Frågan är om det är mjukvaran i sig eller det är varvräkningen som klantat till det. Hur som helst så ska det fungera bättre än så här när det är ett EM.

EM-B Lyon ( )
Pos Land Namn Bil
Övriga placeringar: Mikael Johansson (23), Kennie Ekenstierna (26), Fredrick Cederberg (55), Conny Andersson (58), Johan Balsberg (90), David Hassel (92), Daniel Björkqvist (93), Tord Karlsson (107), Björn Oscarsson (123)
1 Flagga "fr" Jonathan Bacro
2 Flagga "fr" Laurent Tartare
3 Flagga "se" Marcus Sandberg

Syd-Cupen deltävling 3 avklarad i Staffanstorp

Vi har idag genomfört något speciellt…för första gången i Sverige har en del av en cup inom offroad, körts på asfalt !! Med detta har vi även lanserat klassen 1:8 OR-T !!Uppslutningen kunde varit bättre men stämningen bland oss som var på plats har varit på topp. Det har varit riktigt roligt och om inte annat så väldigt annorlunda och intressant !!

Vinnare av deltävling 3 i Syd-Cupen blev Simon Boklund med sin Xray, körandes för Höörs RCK, som uppvisade en grym säkerhet i sin körning. Han hade både farten och kurvtekniken.

Syd-Cupen deltävling 3 ( )
Pos Namn Klubb Team Bil
1 Simon Boklund Höörs RCK Everöds RC Hobby
2 Hans Hurtig TQ Star Höörs RCK Team HP Racing Serpent Sweden
3 Filip Fors Höörs RCK
4 Sebastian Mancia Furulund RCK
5 Alex Jönsson Höörs RCK

EM-B träningsdagen

Första dagen av EM-B är avklarad och dagen har gått i träningens tecken, från morgon till kväll. Imorgon börjar allvaret och jag gissar på att det nu ikväll mekas en hel del i både hotellrum och husbilar för att få till den perfekta set-upen inför morgondagens kval. Det är ju lite det som träningen går ut på…att få möjlighet att testa olika inställningar och material och därefter utvärdera resultaten och få till den vinnande set-upen.

För våra svenskar har det gått riktigt bra. Marcus Sandberg körandes Mugen från Höörs RCK blev TQ och slutade på en första plats efter dagens träning. På plats 20 hittar vi sedan nästa svensk, tillika ytterligare en skåning, nämligen Kennie Ekenstierna från Höörs RCK med sin Serpent.

Därefter ser placeringarna för våra svenska kämpar ut så här:

26 Mikael Johansson 56 Conny Andersson 89 Fredrick Cederberg 92 Johan Balsberg 104 Daniel Björkqvist 106 David Hassel 108 Tord Karlsson 109 Björn Oscarsson

Vi följer morgondagens kval med spänning och hoppas att liveuppdateringen fungerar nere från Frankrike. Får även hoppas att banan håller ihop…enligt rykten ska den vara i rätt dåligt skick och det befaras att den kommer att bli riktigt hålig. Med andra ord…riktigt offroadig !!

Syd-Cupen information

Nu i helgen körs deltävling tre av Syd-Cupen… Denna deltävling är lite speciell eftersom den kommer att gå på asfaltsbanan i Staffanstorp.

Nästa deltävling, det vill säga deltävling fyra körs på banan i Höör och det är den 9:e juli som gäller.

Anmälan till denna deltävling är öppen och anmäler sig gör du givetvis på Let’s Race.

Em-B i Lyon den 10-12 juni

Nu i helgen med början på fredag körs EM-B i Lyon, Frankrike. Inte mindre än elva svenskar är anmälda vilket ska bli mycket intressant att följa.

De som ska köra under svenska flagg i helgen är:

Marcus Sandberg, Mikael Johansson, Kennie Ekenstierna, Anton Holm, Conny Andersson, Johan Balsberg, Fredrick Cederberg, Daniel Björkqvist, David Hassel, Tord Karlsson och Björn Oscarsson.

Vi visade lite bilder på banan tidigare under våren…då såg det mest ut som en arbetsplats. (läs artikeln här) Nu är banan klar och allt verkar vara i topp trim.

Mer information och bilder finns på deras EM sida.

cobrae

Serpent Cobra E

Något är på gång hos Serpent…troligen en 1:8 El Buggy. Bilden är hämtad från Serpents Facebooksida som inte lämnar mycket mer information än så här.

Sverigecupen i Borås

Säsongen drar iväg i en väldig fart. Denna helgen var de dags för tredje deltävlingen av Sverige Cupen och den ägde rum i Borås. I Borås brukar de alltid regna, iallafall en liten skur men denna helgen hade vi verkligen tur med vädret. Solen sken hela helgen vilket gör att tävlingen är mycket trevligare.

Banan är rätt så snabbt men ändå svår, men förarna klarar det utmärkt. På lördagen kördes kvalen i tur och ordning. För varje kval som gick blev banan allt håligare och gropigare och ett litet misstag kunde kosta många placeringar. Efter alla kvalen var det David Ronnefalk som tog hem TQ.

På söndagen drog finalerna igång. Denna dagen kom motorstoppen åt höger och vänster, vilket var väldigt tråkigt. Mikael Johansson klättrade från kvartsfinalen till finalen och Lukas Jerresand klättrade ett antal finaler han med. När finalen sedan drog igång körde några bilar ihop och några kom iväg bra. En bit in i finalen började motorstoppen komma, vilket gjorde att de kastades om i ordningen. Men snabbt in med bilarna och snabbt ut igen. Med två minuter kvar går började Christoffer Svensson och Mikael Johansson fightas om andra plats. Det blev Mikael Johansson som tog hem andra platsen och Christoffer Svensson blev tredje platsen. Som vinnare denna helgen stod David Ronnefalk.

Sverigecupen deltävling 3 ( )
Pos Namn Klubb Team Bil
1 David Ronnefalk TQ Star Karlskrona MRK Kyosho Sweden
2 Mikael Johansson MHF Skarpnäck Team Kyosho Sweden
3 Christoffer Svensson Staffanstorp HS
4 Mikael Pålsson Furulund RCK MicroRacing/Mugen Seiki
5 Andreas Edvinsson MSK Kvarnvingarna Team Minicars / XRAY Sverige
6 Anton Gustafsson Örebro RBC Team Microracing
7 Anton Holm Höörs RCK Team Kyosho Sweden
8 Lukas Jerresand MK Eskil Team Minicars
9 Henrik Lerneman MSK Kvarnvingarna Team DannesRC.se
10 Niclas Brunsberg Serpent International
11 Rickard Hellsten MSK Kvarnvingarna Team Losi Sweden/Procar.se
12 Conny Andersson MSK Kvarnvingarna Team HP Racing

Syd-Cupen deltävling 2 i Vetlanda en liten rapport

Syd-Cupens deltävling två kördes i lördags i Vetlanda och jag vill påstå att banan i Vetlanda är en av Sveriges roligaste banor och en av de mer välskötta anläggningarna. Tävlingen genomfördes utan större incidenter och vädret till trots så fungerade allt perfekt. I vanlig ordning (har varit så de sista gångerna) så regnade det under fredagen när vi kom upp. Vetlanda RRC hade dock lagt ut blåa byggrundspresseningar och tack vare detta så återhämtade sig banan snabbt under lördagen.

Tävlingsmorgonen var en kylig historia. Med 8 grader och en stilla bris var det bara att dra upp huvan över huvudet och bita ihop. Starkt kaffe med en stänk av metanol gjorde susen och snart var tävlingen igång. Personligen gillar jag Vetlandas bana. Den är som en buggybana ska vara…snabb, oberäknelig, hoppig och med knixliga partier. Vetlanda RRC’s bana är allt detta, fast väldigt välplanerad och uträknad. Detta är ingen bana som är byggd på en eftermiddag.

Syd-Cupens mål är som bekant att få nybörjare och nyfikna tävlingsnybörjare att vilja börja tävla och som ansvarig för Syd-Cupen kan jag bara uttrycka min stora glädje när jag ser hur bra det går för våra nybörjare och juniorer som har tagit steget ut och verkligen vågat börja tävla. Jag hoppas verkligen att fler vågar ta steget och börjar tävla och kanske väljer Syd-Cupen som en språngbräda ut till de större tävlingarna.

Jag följde några förare under dagen och detaljgranskade deras körning. Jag valde ut fyra juniorer och blev klart imponerad av deras utveckling. Vi börjar med Victor Gunnarsson från Höörs RCK, en kille på 10år som började köra förra året med varierande resultat men som återkom denna säsong stark som bara den!! Det visade sig att vinterns inomhusträning hade gjort honom otroligt farlig och detta uppvisade han prov på under lördagens tävling. Säker och stabil körning men med viss tendens till att överköra när han gjorde misstag. Vad det handlar om för Victors del är att öka sin tävlingserfarenhet och tygla sina tävlingsnerver. Victor har mycket stor potential och de ska bli spännande att följa honom denna säsong.

Nästa junior jag tog mig en titt på var en tjej, nämligen Jessica Pålsson. Jessica var dessutom den yngsta utövaren under lördagen. Jessica är troligen även den yngsta föraren med ett juniorkontrakt på motorer !! Jessicas körstil går det inte att ta miste på…hon kör med samma säkra och lugna stil som sin pappa och lämnar inte utrymme för misstag. Det ser så enkelt ut när hon kör…och hon är bara 8 år. Jessica kommer vi att se mer av och troligen högt upp på listorna.

En annan junior som fick min uppmärksamhet var en kille som jag har haft ögonen på länge. Alex Jönsson, 9år från Höörs RCK . Jag har följt honom från det att han försökte förändra ytterspåret på banan i Höör genom att köra fortast längst med ytterslangen till att ha utvecklat en körstil som får vem som helst att blekna!! Alex tar sig runt banan utan problem, i vissa lägen lite för aggressivt men med en tävlingsinstinkt som heter duga!! Han ger sig inte och kör han bort sig, så kämpar han sig tillbaka…farligare än tidigare. Alex är en kille som har kommit långt och som vi med spänning kommer att följa framöver.

Den siste killen jag tog mig en titt på heter Max Johansson 13 år och kommer från Eksjö RC. Jag vet inte hur länge denna lille man har kört men jäklar vad han kan köra. Säker och stabil körning och fort går det. Det roligaste av allt var att han även kom till final och slutade på en elfte plats. Detta är ytterligare en förare som ska bli oerhört roligt att få följa framöver.

Det var en rolig helg, lite kall inledningsvis men vad gör det!! Personligen fick jag bryta tävlingen efter radioproblem, jag glömde i varje fall inte att ladda batterierna som vissa andra!! Men men…vi kör för att det är roligt, och det är vad Syd-Cupen handlar om !!

Stort tack till Vetlanda RRC för en bra genomför tävling och även ett mycket stort tack till Mikael Iregren som racecontroller, Thomas Eriksson som tävlingsledare och Tobias Johansson som varvräkningsgeneral. Tre funktionärer i världsklass.

Den gällande ställningen efter två körda deltävlingar kan du ladda ner här nedanför.

Nästa deltävling av Syd-Cupen går på trackbanan i Staffanstorp. Varför, undrar du!? För att vi kan och för att det är kul!! Anmälan görs på Let’s Race.

Välkomna !!

Totalställning efter två körda deltävlingar.

Syd-Cupen i Vetlanda

Syd-Cupen i Vetlanda var inledningvis en kall historia med bara 8 grader varmt…eller rättare sagt kallt. Men vad gör det när racing på en av Sveriges roligaste buggybanor ligger framför en !! Ännu en gång har Vetlanda RRC visat att de utan problem kan arrangera stora tävlingar och nästa tävling hos dem är Sverigecupen deltävling 3.

På grund av rådande batteristatus i datorn så kommer ingen längre rapport just nu…men dagens resultat från finalen får ni här, en spännande final som Andreas Edwinsson ledde fram till det återstod 4 minuter och bilen tyvärr gick sönder.

Hela resultatlistan hittar du på Let’s Race

Bilder och racerapport kommer inom kort.

Syd-Cupen deltävling 2 ( )
Pos Namn Klubb Team Bil
1 Per Carlsson MSK Kvarnvingarna Team Danells RC-Hobby
2 Mikael Pålsson Furulund RCK MicroRacing/Mugen Seiki
3 Marcus Sandberg Höörs RCK Team Danells RC-Hobby
4 Rickard Hellsten MSK Kvarnvingarna Team Losi Sweden/Procar.se
5 Martin S Hansen Hillerød RC Racing NorthTQ
6 Johan Balsberg Höörs RCK Everöds RC Hobby
7 Gustaf Nyberg Eksjö RC Team DannesRC.se
8 Carl Sixtensson Vetlanda RC Team DannesRC.se
9 Anders Billred Vetlanda RC Team DannesRC.se
10 Andreas Edvinsson TQ Star MSK Kvarnvingarna Team Minicars / XRAY Sverige
11 Max Johansson MSK Kvarnvingarna Team Procar/Phoenix Racing
12 Simon Boklund Höörs RCK Everöds RC Hobby
pallen_sc_skovde

Sverigecupen i Skövde

I helgen kördes andra deltävlingen i Sverigecupen. Tävlingen hölls i Skövde. En mycket rolig och trevlig bana. En rätt så snabb bana med en rolig slinga. Solen sken hela helgen så alla förare var positiva och glada och allt flöt på bra. Henrik Nilsson tog hem TQ på lördagen. Under söndagen visste man inte riktigt hur finalen skulle sluta och vem som skulle gå till final. Finalen var spännande och Henrik Nilsson slutade på första plats följt av Marcus Sandbergandra plats och Mikael Pålsson på en tredje plats.

Sverigecupen deltävling 2 ( )
Pos Namn Klubb Team Bil
1 Henrik Nilsson TQ Star Tomelilla MK Team Losi Sweden/Procar.se
2 Marcus Sandberg Höörs RCK Team Danells RC-Hobby
3 Mikael Pålsson Furulund RCK MicroRacing/Mugen Seiki
4 Andreas Edvinsson MSK Kvarnvingarna Team Minicars / XRAY Sverige
5 Kennie Ekenstierna Höörs RCK Team HP/Serpent Sweden
6 Niclas Brunsberg Karlskrona MRK Serpent International
7 Anton Gustafsson Örebro RBC Team Microracing
8 Fredrik Peters MHF Skarpnäck
9 Robert Gustafsson Botkyrka MK Team Carrocar/Team Associated
10 Mikael Iregren Skövde MK Team Kyosho Sweden
11 Fredrik Karlsson Vätterbygdens MRK Team DannesRC.se
12 Michael Nilsson Väst-8 Serpent Sweden

Sommarcupen 2011

Sommarcupen är en cup för 1:10 OR EL. Första deltävlingen går den 14:e maj i Örebro.

  • Örebro RBC 2011-05-14
  • AMF Årsunda (1:8 banan) 2011-06-12
  • SMK Söderhamn 2011-07-02
  • SMK Dala Falun 2011-08-20
  • Final AMF Årsunda (astro) 2011-09-17

Mer information finns på cupens hemsida.

Stockholmscupen 2011

Stockholmscupen är en nystartad cup som kommer att gå med sammanlagt tre deltävlingar på bland annat banorna i Skarpnäck och Botkyrka. Sammanlagt tre olika klasser ska det göras upp i, 1/8 Buggy Nitro, 1/8 Buggy El och 1/10 Short Course.

Ladda ner inbjudan till tävlingen via Let’s Race